Vrtuľník Leteckej záchrannej zdravotnej služby (LZZS) Air Transport Europe v akcii

15.08.2008 Poprad

Poprad 15. augusta (TASR) - Dvanásťročné dievča z Banskej Štiavnice spadlo dnes predpoludním z koňa a vážne si poranilo hlavu.
Na miesto letel vrtuľník Leteckej záchrannej zdravotnej služby (LZZS) Air Transport Europe (ATE) z Nitry. "Posádka prevzala pacientku na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny nemocnice v Banskej Štiavnici a v stabilizovanom stave ju vrtuľníkom previezla na Kliniku pediatrickej anestéziológie a intenzívnej medicíny v Banskej Bystrici, " informovala TASR Sylvia Galajda z popradskej LZZS ATE.

Poprad 15. augusta (TASR) - Vrtuľník Leteckej záchrannej zdravotnej služby (LZZS) Air Transport Europe (ATE) z Nitry letel dnes ráno do Šale na pomoc dieťaťu, ktoré vypadlo z okna bytovky.
"Posádka na mieste zistila, že ide o dvojročného chlapčeka, ktorý vypadol zo štvrtého poschodia, teda z výšky asi osem až deväť metrov na trávnatú plochu, " informovala TASR Sylvia Galajda z LZZS ATE. Dodala, že dieťa bolo pri vedomí a utrpelo len drobné odreniny. Vzhľadom na závažnosť situácie, predpokladaný otras mozgu a možné skryté vnútorné poranenia, vrtuľník previezol dieťa v stabilizovanom stave na anestéziologicko-resuscitačné oddelenie nemocnice na Kramároch.
 

Vyberte región